Τι είναι το Μυστικό ?

ΜΠΟΜΠ ΠΡΟΚΤΟΡ:

"Κατά πάσα πιθανότητα, αυτή τη στιγμή αναρωτιέστε: << Μα τι είναι επιτέλους το Μυστικό; >> Θα σας πω πώς το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Όλοι λειτουργούμε με μια απεριόριστη δύναμη. Όλοι πορευόμαστε βάσει πανομοιότυπων νόμων. Οι φυσικοί νόμοι του σύμπαντος είναι τόσο ακριβείς, ώστε πλέον δε δυσκολευόμαστε ούτε στην κατασκευή διαστημοπλοίων ούτε στην αποστολή ανθρώπων στη Σελήνη ή στη χρονομέτρηση μιας προσγείωσης με ακρίβεια κλάσματος του δευτερολέπτου.


Όπου κι αν βρισκόμαστε -στην Ινδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Τορόντο, το Μόντρεαλ ή τη Νέα Υόρκη-, λειτουργούμε όλοι με μία δύναμη. Με ένα Νόμο. Το Νόμο της Έλξης!

Το Μυστικό είναι ο Νόμος της Έλξης!

Ό,τι κι αν έρχεται στη ζωή σας, έρχεται επειδή το προσελκύετε.
Και το προσελκύετε μέσω των εικόνων που έχετε στο μυαλό σας. "

Η ζωή σας είναι αυτό που σκέφτεστε. Αυτό που συμβαίνει στο μυαλό σας, αυτό προσελκύετε.

"Οι σκέψεις σας έχουν υλική υπόσταση - κάθε μία από αυτές αποτελεί και μια ξεχωριστή κινητήρια δύναμη."
Πρέντις Μάλφορντ (1834-1891)
Οι μεγαλύτεροι διδάσκαλοι στην ιστορία του ανθρώπινου γένους μας δίδαξαν ότι ο νόμος της έλξης είναι ο ισχυρότερος νόμος του Σύμπαντος.

Ποιητές όπως ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Ρόμπερτ Μπράουνινγκ και ο Ουίλιαμ Μπλέικ μας κληροδότησαν αυτή τη γνώση με την ποίηση τους. Μουσικοί όπως ο Λούντβιχ βάν Μπτόβεν την εξέφρασαν με τη μουσική τους. Καλλιτέχνες όπως ο Λεονάρντο ντα βίντσι την απεικόνισαν στα έργα τους. Μεγάλοι Στοχαστές, συμπεριλαμβανομένων των Σωκράτη, Πλάτωνα, Ράλφ Γουόλντο Έμερσον, Πυθαγόρα, σερ Φράνσις Μπέικον, σερ Ισαάκ Νεύτωνα, Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκάιτε και Βίκτωρα Ουγκό, τη μοιράστηκαν μαζί μας μέσα απο τα κείμενα και τη διδασκαλία τους. Τα ονόματα τους έγιναν αθάνατα και ο θρύλος της ύπαρξης τους επέζησε των αιώνων.

Θρησκείες όπως ο ινδουισμός, οι ερμητικές διδασκαλίες, ο βουδισμός, ο ιουδαϊσμός, ο χριστιανισμός και ο ισλαμισμός, και πολιτισμοί όπως ο βαβυλωνιακός και ο αιγυπτιακός κληροδότησαν τη γνώση μέσω των γραπτών και προφορικών παραδόσεων τους. Καταγεγραμμένος σε όλες τις εποχές και σε όλες τις εκφάνσεις του, ο νόμος απαντά σε κείμενα του αρχαίου κόσμου στη διάρκεια των αιώνων. Τον βρίσκουμε λαξεμένο στην πέτρα το 3000 π.Χ Παρότι κάποιοι τη φθόνησαν και την επιβουλεύτηκαν -και πράγματι έτσι συνέβη-, η γνώση υπήρχε ανέκαθεν και ήταν στη διάθεση των πάντων.

Η αρχή του νόμου υπήρξε στην αρχή του χρόνου. Υπήρχε εξαρχής και θα υπάρχει πάντα.

Ο νόμος είναι αυτός που συγκροτεί την απόλυτη τάξη στο σύμπαν και καθορίζει κάθε λεπτό της ζωής σας, την παραμικρή εμπειρία σας. Δεν έχει σημασία ποιός είστε ή που βρίσκεστε, ο νόμος της έλξης πλάθει το σύνολο της βιωματικής εμπειρίας σας, κάτι που ο πανίσχυρος αυτός νόμος πετυχαίνει μέσω των σκέψεών σας. Εσείς είστε αυτοί που θέτετε σε λειτουργία το νόμο της έλξης και το κάνετε με τις σκέψεις σας.

Το 1912 ο Τσάρλς Χάανελ όρισε το νόμο της έλξης ως <<το σπουδαιότερο και πλέον αλάνθαστο νόμο επί του οποίου βασίζεται το άπαν της δημιουργίας>>.

Μπόμπ Πρόκτορ
Οι σοφοί το γνώριζαν ανέκαθεν. Ανατρέξτε στους αρχαίους Βαβυλώνιους. Το γνώριζαν ανέκαθεν. Πρόκειται για μια μικρή ομάδα επίλεκτων.


Οι ημέρες και τα έργα των αρχαίων Βαβυλωνίων, καθώς και η εντυπωσιακή ευημερία τους, έχουν καταγραφεί λεπτομεριαά. Οι Βαβυλώνιοι είναι επίσης γνωστοί για τη δημιουργία ενός από τα εφτά θαύματα του Κόσμου, των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας. Κατανοώντας και εφαρμόζοντας και εφαρμόζοντας τους νόμους του σύμπαντος, κατόρθωσαν να γίνουν ένας από τους πλέον πλούσιους λαούς στην ιστορία της ανθρωπότητας.


Μπόμπ Πρόκτορ
Για ποιο λόγο νομίζετε ότι το ένα τοις εκατό(1%) του πληθυσμού κερδίζει το ενενήντα έξι τοις εκατό(96%) των συνολικά διαθέσιμων χρημάτων; Πιστεύετε ότι είναι τυχαίο? Έτσι είναι σχεδιασμένο? Αυτοί οι άνθρωποι κατανοούν κάτι. Κατανοούν το Μυστικό και τον τρόπο με τον οποίο μυείσαι σ'αυτό.

Οι άνθρωποι που προσελκύουν τον πλούτο στη ζωή τους έχουν εφαρμόσει το Μυστικό, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Οι σκέψεις τους στρέφονται γύρο από την αφθονία και τον πλούτο, ενώ δεν επιτρέπουν σε αντιφατικούς συλλογισμούς να εδραιώνονται στο μυαλό τους. Οι κυρίαρχες σκέψεις τους είναι σκέψεις πλούτου. Απλώς γνωρίζουν τον πλούτο, και άλλες σκέψεις δεν παρεισφρέουν στον εγκέφαλό τους. Είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, ακριβώς αυτές οι κυρίαρχες σκέψεις του πλούτου έφεραν την ευμάρεια στη ζωή τους. Πρόκειται για το νόμο της έλξης επί τω έργω.

Το ιδανικό παράδειγμα για να εξηγήσει κανείς το Μυστικό και το νόμο της έλξης είναι το εξής: Ίσως να έχετε ακουστά ανθρώπους που δημιούργησαν μεγάλες περιουσίες, τις έχασαν και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τις έφτιαξαν ξανά. Είτε το αντιλαμβάνονταν οι ίδιοι είτε όχι, στις σκέψεις τους κυριαρχούσε ο πλούτος - έτσι άλλωστε τον απέκτησαν αρχικά. Στην συνέχεια, επέτρεψαν στο φόβο της απώλειας αυτού του πλούτου να εισχωρήσει στη σκέψη τους και εξακολούθησαν να το κάνουν ωσότου οι σκέψεις της απώλειας κυριάρχησαν στο μυαλό τους. Περνώντας από τις σκέψεις του πλούτου στις σκέψεις τις απώλειας, διαμόρφωσαν διαφορετικές ισορροπίες και έχασαν τα πάντα. Μόλις τα έχασαν ωστόσο, ο φόβος της απώλειας εξαφανίστηκε και οι εν λόγω άνθρωποι αναδιαμόρφωσαν τις ισορροπίες τους κατευθύνοντας τις κυρίαρχες σκέψεις τους προς τον πλούτο. Και ο πλούτος επέστρεψε.

Ο νόμος ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας, όποιες κι αν είναι αυτές.

5 σχόλια: